TAMBÉ SOM SALOU
El barri de la salut també és de Salou.
No surt mai a la TV ni diaris relacionat amb el turisme del poble.
Però si som el tema estrella quan plou a Reus.

1 de maig 2012

Salou inicia l'arranjament del carrer més afectat per l'últim desbordament del barranc de Barenys


L'Ajuntament de Salou ha iniciat les obres d'arranjament del carrer C, al barri de la Salut, greument afectat per l'últim desbordament del barranc de Barenys, el passat 21 de març. Els forts aiguats van arrossegar un tronc fins al canal soterrat que travessa aquest carrer, la qual cosa va fer un tap que va acabar rebentant l'asfalt i produint nombroses destrosses en propietats privades. Per aquest motiu l'Ajuntament va actuar amb caràcter d'emergència procedint a l'enderrocament de la coberta del canal afectada -entre la via del tren i el carrer València-. Ara s'augmentarà el cabal del canal passant de 25 metres cúbics per segon fins a 32, el qual permetrà guanyar un 30% de capacitat de desguàs.
Un cop enllestida la primera fase de les obres s'ha dut a terme un estudi de la zona i en el moment de procedir al replanteig de l'obra s'ha observat que l'alçada lliure sota els carrers València, Sol i Passeig Miramar era inferior a la del pas per sota la via del tren i de la resta de canalització a cobrir, fet que redueix el cabal del canal en els esmentats punts.
Des dels serveis tècnics d'enginyeria s'ha proposat i s'executa la modificació d'aquesta incidència. Així, es demolirà la llosa dels carrers València i Sol i s'executarà tot el tram comprès entre la via del tren a una alçada uniforme, deixant per a una propera actuació l'elevació de la llosa del Passeig Miramar. Cal recordar que el canal del Barranc, al seu pas pel carrer C, es va cobrir fa uns 25 anys.
L'alcalde de Salou, Pere Granados, junt amb el regidor de gestió de Territori, Marc Montagut, i tècnics municipals d'enginyeria han visitat avui les obres, que van a càrrec de l'empresa GICSA i que hauran d'estar enllestides en dos mesos. El cost d'aquests treballs és de prop de 140.000 euros.
En paral·lel, el consistori té el permís verbal per part del propietari d'una finca annexa al barranc de Barenys -per damunt del vial de Cavet- on es construirà una rampa de baixada al canal i on també s'hi instal·laran un conjunt de bigues que barrin el pas als objectes de grans dimensions i canyes que puguin baixar en dies de forts aiguats, minimitzant el volum de canyes i altres objectes que acostumen a arribar al tram final del barranc produint taps importants i desbordaments. Actualment es treballa en la redacció del conveni entre l'Ajuntament i el propietari.




http://www.lavila.cat/actualitat/salou/4868--salou-inicia-larranjament-del-carrer-mes-afectat-per-lultim-desbordament-del-barranc-de-barenys.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada